De decembermaand van St. Caecilia

Een select gezelschap van het korps heeft in de decembermaand een heel kerst programma afgewerkt. Edo Staal, Theo Bos, Jan Stam, Jolanda Staal en José Durenkamp hadden een avondvullend programma aan kerstnummers ingestudeerd.

Het eerste optreden was op vrijdag 10 december, op de kerstmarkt ‘Bie Diek’. Tussen de kerstkraampjes en buiten in de tent werden verschillende kerstliederen gespeeld. Jammer dat het de hele avond heeft geregend, maar ondanks dat was het toch een gezellige avond.

Op maandag 20 december werd het gezelschap uitgenodigd door de plaatselijk vrouwengilde. Tijdens een heus kerstdiner in Willibrord werden de vrouwen wat wakker geschud door onder anderen ‘ Let it snow’, ‘ O holy night’ en ‘We wish you a merry christmas’.Natuurlijk werd er afgesloten met ‘Stille Nacht’. De reactie waren positief, een beetje muziek tijdens een ‘kerstdiner’ is natuurlijk niet mis.

Voor de nachtmis, wat niet helemaal een nachtmis was, aangezien deze om 19.30 uur begon, werd het gezelschap ook uitgenodigd. Voor de dienst aan werden verschillende nummer ten gehore gebracht aan de langzaam binnendruppelende mensen. Er werd afgewisseld met het kerkkoor. Na de dienst, terwijl iedereen weer naar buiten liep werd er weer wat gespeeld, ter afsluiting heeft het gezelschap zich nog even verplaatst naar de uitgang. Iedereen stond buiten gluhwein te drinken bij de verschillende vuurkorven. Aangezien het kerstfeest was begonnen, speelden we toepasselijk nog even ‘ let it snow’, want zo wit was het buiten niet meer. Daarna voegde ook het 5 koppige gezelschap zich in de gezelligheid.

Het laatste optreden was in Borg Verhildersum, of beter gezegd, buiten de borg. Op een koude woensdag avond werd er zowel buiten in een tent als binnen in het koetshuis gespeeld. Ondanks dat de kerstdagen al voorbij waren, werden er wel kerstnummer gespeeld, want het was toch een soort van kerst markt daar op de borg. Het zag er allemaal erg gezellig uit, en mensen hoorden vanaf de parkeerplaats de kerstliederen al galmen. Ze werden met muziek begeleid, een mooie manier om de avond mee te beginnen.

Al met al, een druk programma, maar het was zeker de moeite waard. Het is een erg gezellige tijd en het is altijd fijn om wat aan deze gezelligheid bij te dragen.