Solistenconcours St. Caecilia 2016

Afgelopen woensdag 25 Mei was het dan eindelijk weer zover. Ons grootse solistenconcours.

Solo spelen is op zich al een hele kunst, maar dat ook nog eens doen voor een zaal met mensen en twee juryleden die ook nog het nodige aan commentaar opschrijven, dat is natuurlijk helemaal spannend.
Daarom vonden wij het belangrijk dat onze leerlingen niet vroeg genoeg konden beginnen met het leren hoe het is om voor publiek een solo te spelen. Hoe eerder ze dit leren hoe meer plezier dat ze er later van hebben.

Al onze leerlingen hebben zeer goed geoefend en ik mag wel zeggen dat ze het allemaal super goed gedaan hebben. TOP!!
Daarom was het voor de jury natuurlijk enorm moeilijk om toch een winnaar aan te wijzen.
Omdat eigenlijk iedereen winnaar was hebben ze allemaal een mooie zilveren medaille gekregen als aandenken en een sticker op hun beoordelingsformulier.
Er was echter toch 1 leerling net iets beter dan de rest. Koert Davids (bariton) kreeg dan ook de gouden medaille omgehangen en nog een extra groot applaus.

Na de pauze was het dan de beurt aan de leden van het korps.
Ook voor hun is het niet verkeerd om zo nu en dan eens alleen voor een publiek te moeten spelen. Je kon daarom ook wel merken dat bij sommige de zenuwen best wel hoog zaten.

Ook de solisten van het korps hebben allemaal een beoordelingsformulier gekregen met daarop dingen die zeer zeker goed gingen, maar ook met wat dingen waar ze aan kunnen werken voor een volgende keer.

Ook hier was het voor de jury een hele klus om een “winnaar” aan te wijzen omdat natuurlijk ook het niveau per solist wisselt.
Uiteindelijk naar lang beraad zijn ze tot de conclusie gekomen dat Maaike vd Maar (Altsax) het het beste gedaan had.
Zij werd beloond met een groot applaus en mag dan ook de wisseltrofee mee naar huis nemen.

Net als vorig jaar was het dus weer een groot succes. Dit houd dus in dat we volgend jaar hier gewoon weer mee door gaan.
Aan al onze leden: “Jullie kunnen nu alvast beginnen met oefenen” 😉

Nog even nagenieten?
De foto’s zullen spoedig op onze site te bewonderen zijn.

Alle prijzen zijn aangeboden door:
scannen0002