Workshop bij SMO

De leerlingen die van ons meespelen in het SMO orkest (Samenwerkingsverband voor Muziekonderwijs) hebben gisteren buiten hun gewone repetitie een workshop gekregen van de bekende euphoniumspeler Rodin Rosendahl (www.rodinrosendahl.nl)
Hij heeft ze geleerd hoe belangrijk de ademhaling is tijdens het spelen en hoe je het beste kunt ademhalen. Hij heeft ook laten horen wat het verschil is in klank bij een verkeerde en een goede ademhaling.
De kinderen waren het er unaniem over eens. De klank met een goede ademhaling was toch echt het mooiste, maar om die te bereiken is toch nog niet zo eenvoudig blijkt na een aantal oefeningen.

Buiten het “lesgeven” heeft Rodin ook nog een aantal nummers met ze samen gerepeteerd en uiteindelijk heeft hij ook zelf nog wat laten horen.
Hij begon met een zwaar klasiek nummer. Toen hij de mening over dit nummer vroeg aan de leerlingen was het overduidelijk dat dit nummer niet in de smaak viel. SUF!!!
Rodin moest lachen. “Dat vind ik nou ook!!” was zijn antwoord.
Na nog 2 andere nummers te hebben gespeeld was het duidelijk dat de leerlingen erg onder de indruk waren. Volgens mij heeft hij het record gevestigd met hoeveel noten er in een minuut gespeeld kunnen worden 😉

‘s Avonds zou Rodin nog een uitvoering geven samen met het MBG (Martini Brassband Groningen)
Alle leerlingen konden voor die avond met 50% korting komen luisteren naar dit concert.
Voor onze leerlingen een extra reden om naar dit concert te komen luisteren omdat hun eigen muzieklerares (Juf Marianne) zelf meespeeld in deze Brassband. Zij moest haar “reputatie” dus wel even waarmaken 😉
Nou dat heeft ze zeer zeker gedaan. Het was een geweldig mooi concert in samenwerking met Rodin en Juf Marianne heeft zelf op het einde van de avond nog een super mooie solo gespeeld.

Kortom. Onze leerlingen zijn weer een geweldige ervaring rijker.

Nog even een mededeling:
Zaterdag 13 juni zal het SMO orkest rond 14:00u een optreden geven in Baflo (het oude marcia sportveld in Rasquert).
Zaterdag 20 juni hebben zij rond 14:00u-14:30u een optreden met de basisschoolkinderen in Adorp(Torenweg 9)
U bent natuurlijk allemaal van harte welkom.