Workshop

Namens Brassband Constatijn Huygens (Appingedam) waren onze leerlingen gisteren allemaal uitgenodigd om deel te nemen aan een geweldig leuke workshop door de Belgische cornettist Harmen Vanhoorne.

Samen met het SMO orkest hebben we geleerd hoe belangrijk je ademhaling is bij het spelen van een instrument. Of dit nu een kleine cornet is of een grote Bariton. Lucht is het aller belangrijkst.

Harmen Vanhoorne heeft ons met zijn Belgische humor laten weten dat ook jongens/mannen zwanger kunnen worden  (zijn manier om de buikademhaling uit te leggen) Hij gaf wel eerlijk toe dat zij alleen maar hoeven uit te ademen om hun figuur weer terug te krijgen (bij vrouwen is dit helaas anders).

Ook zijn we een stuk wijzer geworden over Harmen zijn allergieën. Hij is bijvoorbeeld zeer allergisch voor muzikanten die zomaar zonder voorbereiding een toon aanzetten.
Leerlingen die dus een stukje moesten spelen waarop Harmen zich spontaan overal begon te krabben wisten meteen wat ze waren vergeten en deden het de tweede keer wel goed.

Alles bij elkaar een zeer komische maar vooral ook zeer leerzame workshop.

Hierna hadden we nog een kleine repetitie met dirigent Richard Visser van de brassband. Dit omdat we tijdens het concert van die avond ook nog een kleine rol speelde.

Nadat we samen lekker gegeten hadden was om 20:00u het concert van Brassband Constantijn Huygens in samenwerking met cornettist Harmen Vanhoorne.

Het was een zeer gevarieerd en mooi concert waar ook alle deelnemers van de workshop 2 nummers hebben mogen laten horen. Zij kregen een geweldig groot applaus voor wat ze hebben laten horen.

Zeker voor herhaling vatbaar.